Prajitura cu struguri si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu struguri si ciocolata din: iaurt, ulei, zahar, struguri, ciocolata, faina, oua, lamaie, sare, bicarbonat.
- 150 ml iaurt
- 100 ml ulei
- o cană zahăr
- 4 ouâ
- 2 câni făină
- o linguriţă bicarbonat
- o linguriţă zeama de lămâie
- un praf sare
- un kg struguri negri sau albi
- 100 g zahăr
- 50 g ciocolată, pentru decor
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă iaurtul şi, treptat, uleiul, apoi făina şi praful de sare. Se stinge bicarbonatul cu zeamă de lămâie şi se toarnă peste aluat.
Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie.
Se spală strugurii, se desprind boabele, se trec prin făină şi se aşază peste aluat. Se dă prăjitura la cuptor, la foc potrivit.
Intre timp, se bat albuşurile cu 100 g zahăr şi, când prăjitura e aproape coaptă, se toarnă bezeaua. Se pune din nou la copt pentru 10-15 minute. După ce este gata, se lasă să se răcească şi se presară ciocolată rasă.
Se ţine prăjitura la frigider 30 de minute, apoi se taie şi se aduce la masă, socotind două bucăţi pentru fiecare porţie. Prăjiturile se servesc ornate cu ciocolată rasă şi cu boabe de struguri.
Pofta buna!