Prajitura cu struguri si rodii
PrinteazaPrajitura cu struguri si rodii din: ouă, zahăr, făină, sare, frişcă, brânză de vaci, gelatină, struguri roşii, suc de rodii, zahăr pudră, o linguriţă cu scorţişoară, mentă verde, migdale, sos de zmeură, sos de mentă.
- 4 ouă
- 120 g zahăr
- 120 g făină
- sare
- 300 ml frişcă
- 600 g brânză de vaci
- 10 g gelatină
- 500 g struguri roşii
- 50 ml suc de rodii
- 130 g zahăr pudră
- o linguriţă cu scorţişoară
- mentă verde
- 100 g migdale
- sos de zmeură
- sos de mentă
Mod de preparare:
Ouăle se mixează împreună cu zahărul tos şi sarea până îşi dublează volumul, se adaugă făina, jumătate din scorţişoară şi 50 g migdale măcinate. Se mixează, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt presărată cu făină şi se coace la foc mediu 10-12 minute.
Gelatina se înmoaie în puţină apă, se dizolvă la bain-marie şi se lasă la răcit. Brânza se pune într-un bol cu zahărul pudră, sucul de rodii, frişca, menta şi se mixează până devine ca o cremă fină.
Se adaugă gelatina, se mixează două minute apoi se pun migdalele rămase măcinate şi un sfert din struguri curăţaţi de sâmburi şi pieliţe. Se amestecă bine cu o lingură şi se lasă să stea zece minute.
Se decupează cercuri din foaia de aluat, se aşază jumătate din ele în căni tapetată cu folie alimentară, se pune deasupra jumătate din cremă, alt cerc şi restul de cremă. Se introduc la rece minim două ore, se scot din căni şi folie, se decorează cu restul de struguri şi scorţişoară.
Prajitura cu struguri si rodii
Pofta buna!