Prajitura cu struguri si rom
PrinteazaPrajitura cu struguri si rom din: oua, struguri, faina, zahar, unt, zahar vanilinat, praf de copt, rom.
- 8 oua
- 300 g struguri
- 300 g faina plus 2 linguri
- 250 g zahar
- 250 g unt plus 20 g pentru tava
- 2 plicuri zahar vanilinat
- un plic praf de copt
- 100 ml rom
Mod de preparare:
Strugurii se pun în rom şi se lasă aşa timp de 30 de minute, înainte de a pregăti aluatul. Intre timp, untul se freacă cu zahărul şi zahărul vanilinat.
După ce se obţine o cremă spumoasă, se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând după fiecare.
Apoi, se adaugă făina şi praful de copt. Se amestecă şi se adaugă romul în care au stat strugurii. Tava de copt se unge cu unt şi se toarnă aluatul.
Se aşază deasupra boabele de struguri şi se dă la cuptor pentru 30 de minute. Se lasă să se răcească în tavă.
Prajitura cu struguri si rom
Pofta buna!