Prăjitură cu struguri
PrinteazaPrăjitură cu struguri
Ingrediente:
- 4 ouă
- 400 g zahăr tos
- 280 g făină
- praf de copt
- 260 ml suc de portocale
- 50 g fulgi de migdale
- cacao
- un plic de budincă de ciocolată
- 450 ml lapte dulce
- 100 g ciocolată neagră
- 500 g struguri
- sare
- decor din zahăr
- frişca
Ingrediente:
Intr-un vas mai mare se pun ouăle şi zahărul tos. Se mixează până când îşi dublează volumul, se adaugă sucul de portocale, făina, două linguri de cacao, o linguriţă de praf de copt şi un praf de sare.
Se amestecă, se toarnă într-o tavă de cozonac unsă cu unt şi se coace 30 de minute la foc mediu sau până când, dacă introducem o scobitoare în prăjitură, aceasta iese curată.
Se lasă la răcit timp de zece minute, se scoate din formă, şi se lasă la răcit de tot. Budinca se prepară conforn instrucţiunilor de pe plic, se amestecă bine cu ciocolata rasă şi se răceşte.
Se taie prăjitura în felii egale, se ung cu budincă, se presară boabe de struguri fără sâmburi, fulgi de migdale şi se suprapun.
Se ung cu budincă, se presară decorul de zahăr şi se introduce prăjitura la rece pentru cel puţin o oră.
Prăjitură cu struguri
Pofta buna!
Foarte buna prajitura cu struguri. Eu am folosit struguri negri si albi.