Prajitura cu suc de portocale si crema de branza
PrinteazaPrajitura cu suc de portocale si crema de branza din: oua, cacao, faina, zahar, ulei, praf de copt, otet, branza de vaci, stafide, esenta de lamaie, coaja de lamaie, unt, zahar, budinca de vanilie, suc de portocale.
Pentru blat:
- 6 ouă
- 2 linguri de cacao
- 4 linguri de făină
- 6 linguri de zahăr
- 1 lingură de ulei
- 1/2 praf de copt
- 1/2 lingurită oţet
Pentru crema de brânză:
- 500 g brânză de vacă
- 4 linguri de stafide
- 1 esenţă de lămâle
- coajă de lărnăie
- 1 pachet de unt
- 300 g zahăr
- Pentru decor:
- 1 budincă de vanilie
- suc de portocale acidulat în loc de apă/lapte (sau suc de fructe de pădure acidulat)
- 2 linguri de zahăr
Mod de preparare:
Pregateşti blatul aşa: Amesteci gălbenuşurile cu uleiul şi cu praful de copt stins cu oţet. Apoi baţi spumă tare albuşurile. Adaugi restul ingredientelor pentru blat şi amesteci uşor. Torni compozitia într-o tavă teflonată sau tapetată (dimensiuni aproximative 40 X 25 cm) şi o dai la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp 30 de minute.
Scoti blatul din cuptor şi îl laşi să se răcească.
Pregateşti crema asa: Amesteci brânza de vaci cu stafidele tinute timp de 2 ore în apă ameste-cată cu esenta de lămâie, coaja rasă de lămâie, untul şi zahărul.
Decorezi asa: Urmezi instructiunile de pe pachetul cu budincă de vanilie. Foloseşti în loc de apă sau lapte suc de por-tocale acidulat sau de fructe de pădure. Laşi să se răcească. Asamblezi prăjitura, turnând peste blat crema de brânză, apoi budinca din suc de portocale.
Deasupra presari, dacă vrei, ciocolată rasă.
Pofta buna!