Prajitura cu vanilie si capsuni

Printeaza

Prajitura cu vanilie si capsuni din: oua, zahar pudra, zahar vanilinat, faina, sare, mascarpone, galbenusuri, esenta de vanilie, capsuni, fulgi de ciocolata, jeleu, zahar tos.

Ingrediente:Prajitura_cu_vanilie_si_capsuni

pentru blat:

  • 8 oua
  • cate 8 linguri unt si zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 6 linguri faina
  • 1 parf de sare

pentru crema si decor:

  • 400 g mascarpone
  • 5 galbenusuri
  • 250 g zahar pudra
  • 1 fiola esenta de vnailie
  • 700 g capsuni
  • 2-3 linguri fulgi de ciocolata
  • 1 plic jeleu pentru tort
  • 2 linguri zahar tos

 

Mod de preparare:

Bati albusurile spuma tare, cu sarea si zaharul pudra. Mixezi galbenusurile cu zaharul vanilinat si untul moale, apoi adaugi faina cernuta si omogenizezi. incorporezi delicat spuma de albusuri. Torni compozitia in tava de 30×40 cm tapetata cu hartie de copt si coci blatul la foe mediu, 1/2 ora, in cuptorul preincalzit.

Tai in felioare capsunile spalate si curatate. Mixezi mascarpone cu zaharul pudra, esenta si galbenu- surile. Prepari jeleul urmarind instructiunile de pe plic, cu apa si zaharul tos.

Tai blatul rece in jumatate, apoi fiecare parte in doua foi. In 3/4 din crema, Incorporezi 1/2 din capsuni. Umpi blaturile cu crema, intinzi deasupra crema ramasa, presari fulgii de ciocolata si asezi capsunile ramase. Le acoperi cu jeleu caldut. Tai prajitura de la rece, dupa 2 ora.

Prajitura cu vanilie si capsuni

Prajitura_cu_vanilie_si_capsuni

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.