Prajitura cu vanilie si nuca

Printeaza

Prajitura cu vanilie si nuca din: oua, zahar, unt, faina, bicarbonat de sodiu, otet, lapte, ulei, sare, miez de nuca, budinca de vanilie, dulceata de zmeura.

Ingrediente:Prajitura_cu_vanilie_si_nuca

Pentru blat:

  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 600 g făină
  • 1 vârf de cutit bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă oţet
  • 200 ml lapte călduţ
  • 100 ml ulei
  • 1 praf sare

Pentru crema de nucă:

  • 200 g zahăr
  • 150 g mieji de nuci zdrobiţi
  • 100 ml ulei

Pentru umplutură:

  • 1 plic budincă de vanilie
  • 200 g dulceaţă zmeură

 

Mod de preparare:

Intr-un vas incăpător pui făina cernută şi zahărul. Torni, în fir subţire, laptele căldut, amesteci si pui sarea, uleiul si ouale. Intr-un bol, stingi bicarbonatul cu oţet şi adaugi în compoziţie.

Topeşti untul şi-l torni în aluat. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată.

Separat, prepari crema de nucă. Topeşti zahărul, adaugi miejii de nuci, amesteci bine şi iei de pe foc.

Torni uleiul şi omogenizezi bine ingredientele. Torni peste aluat crema de nucă.

Dai tava la cuptorul încins 30-40 de minute sau până când trece testul scobitorii. Intre timp, prepari budinca de vanilie conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Scoţi blatul din cuptor şi-l tai în două foi, pe lungimea lui. Le ungi cu dulceaţă de zmeură, pe partea albă, cu miez. Foaia cu crusta de caramel şi nuci trebuie pusă deasupra.

Cu un poş, întinzi budinca de vanilie pe foaia de dedesubt şi pui deasupra a doua foaie unsă pe interior cu dulceaţă. Laşi prăjitura la frigider peste noapte.

Prajitura cu vanilie si nuca

Prajitura_cu_vanilie_si_nuca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.