Prajitura cu visine, ciocolata si cafea
PrinteazaPrajitura cu visine, ciocolata si cafea din: ouă, zahar, praf de copt, visine, frisca lichida, ciocolată cu lapte, gelatina, cafea.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 1 cană zahăr
- 1 cană făină
- 1/2 plic praf de copt
- 300 g vişine
- 500 ml frişcă lichidă
- 200 g ciocolată cu lapte
- 1 plic gelatina
- 50 ml cafea
Mod de preparare:
Vişinele spălate le cureţi de sâmburi şi le pui la scurs. Mixezi ouăle cu zahărul, până vei obţine o compoziţie cremoasă. Adaugi apoi făina şi praful de copt şi le omogenizezi pe toate.
Compoziţia rezultată o torni într-o tavă unsă cu unt sau ulei şi presărată cu puţină făină. Pui vişinile peste aluat şi dai tava la cuptorul încins în prealabil, la temperatura de 150°C.
Când este gata, laşi prăjitura să se răcească, o nivelezi dacă a crescut neuniform la copt şi o însiropezi cu cafea.
Frişca împreună cu ciocolata ruptă bucăţi le pui într-un vas pe foc mic, până se topeşte ciocolata, amestecând continuu. Laşi compoziţia să se răcească.
Gelatina o hidratezi cu 4 linguri de apă, apoi o dizolvi la bain-marie sau la cuptorul cu microunde.
Gelatina topită o adaugi în amestecul de frişcă şi ciocolată, amesteci foarte bine, apoi torni crema peste blat.
Dai prăjitura la frigider pentru 2-3 ore, până se întăreşte crema de ciocolată. O porţionezi, apoi o poţi servi.
Pofta buna!