Prăjitură cu vişine proaspete
PrinteazaPrăjitură cu vişine proaspete din: oua, unt, zahar farin, faina, zahar vanilat, visine.
- 4 oua
- 400 g unt
- 400 g zahar farin
- 400 g faina cernuta proaspat
- zahar vanilat
- 1 kg visine proaspete fara samburi
Mod de preparare:
Freci într-un castron untul moale cu zahărul farin, până devine cpumă cremoasa. Separi ouăle, gălbenuşurile le adaugi unul câte unul peste compoziţie, iar albuşurile le baţi cu telul până se formează o spumă tare.
Adaugi în castron peste compoziţie făina, alternând cu spuma de albuşuri, amestecând cu lingura de lemn de jos în sus. Pregăteşti o tavă unsă cu unt, margarină sau ulei, tapetezi cu făină, torni compoziţia şi uniformizezi cu lama unui cuţit.
Aşezi în rânduri vişinile bine scurse. Coci la foc potrivit până se rumeneşte uşor deasupra. După ce se răceşte, o tai în pătrate potrivite ca dimensiune şi pudrezi cu zahăr farin vanilat. Dacă doreşti, în loc de zahăr, poţi turna pe deasupra o cremă de ciocolată (fiartă). Aceasta pătrunde printre bucăţile de prăjitură şi le însiropează.
Prăjitură cu vişine proaspete
Pofta buna!