Prăjitură cu vişine proaspete

Printeaza

Prăjitură cu vişine proaspete din: oua, unt, zahar farin, faina, zahar vanilat, visine.

Ingrediente:Prajitura_cu_visine_proaspete

  • 4 oua
  • 400 g unt
  • 400 g zahar farin
  • 400 g faina cernuta proaspat
  • zahar vanilat
  • 1 kg visine proaspete fara samburi

 

Mod de preparare:

Freci într-un castron untul moa­le cu zahărul farin, până devine cpumă cremoasa. Separi ouă­le, gălbenuşurile le adaugi unul câte unul peste compoziţie, iar albuşurile le baţi cu telul până se formează o spumă tare.

Adaugi în castron peste compoziţie făina, alternând cu spuma de albuşuri, amestecând cu lingura de lemn de jos în sus. Pregăteşti o tavă unsă cu unt, margarină sau ulei, tapetezi cu făină, torni compoziţia şi uniformizezi cu lama unui cuţit.

Aşezi în rânduri vişinile bine scur­se. Coci la foc potrivit până se rumeneşte uşor deasupra. După ce se răceşte, o tai în pătrate po­trivite ca dimensiune şi pudrezi cu zahăr farin vanilat. Dacă doreşti, în loc de zahăr, poţi turna pe deasu­pra o cremă de ciocolată (fiartă). Aceasta pătrunde printre bucăţile de prăjitură şi le însiropează.

Prăjitură cu vişine proaspete

Prajitura_cu_visine_proaspete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.