Prajitura cu visine si Amaretto
PrinteazaPrajitura cu visine si Amaretto
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 350 g faina
- 1 pachetel drojdie uscata
- 100 g zahar
- 1 varf de sare
- 150 ml lapte caldut
- 75 g unt moale
- 1 ou
Pentru crema:
- 2 borcane visine (720 ml)
- 5 linguri Amaretto sau sirop de migdale
- 160 g zahar
- 20 g amidon
- 50 g unt
- 2 pachetele zahar vanilinat
- 50 g fulgi de migdale
- 4 foite gelatina alba
- 250 g branza dulce
- maduva unui baton de vanilie
- 400 ml frisca
Mod de preparare:
Puneti ingredientele pentru aluat intr-un castron si framantati. Acoperiti castronul si lasati aluatul sa creasca 1 ora.
Apoi framantatj-l din nou, intindeti-l pe o tava unsa in prealabil cu grasime si lasati-l din nou sa creasca circa 30 de minute.
Scurgeti visinele si colectati 100 ml suc. Fierbeti sucul impreuna cu Amaretto si 40 g zahar. Amestecati amidonul cu apa rece si legati sucul cu el.
Introduced ciresele si apoi lasati sa se raceasca. Incingeti cuptorul la 200°C. Formati cateva adancituri in aluat si presarati fulgii de unt. Amestecati 50 g zahar si zahar vanilinat, presarati peste aluat si adaugati si fulgii de migdale.
Coaceti aluatul 12-15 minute. Inmuiati gelatina, stoarceti-o si dizolvati-o. Amestecati-o cu branza de vaci, 70 g zahar si maduva de vanilie si raciti amestecul.
Bateti frisca pana se intareste si incorporati-o cand amestecul incepe sa se inchege. Taiati blatul vertical. Inchideti unul dintre blaturi intr-o rama.
Asezati mai intai visinele, apoi intindeti crema de branza si acoperiti in cele din urma cu al doilea blat. Lasati prajitura 5 ore la rece, apoi taiati-o.
Prajitura cu visine si Amaretto
Pofta buna!