Prăjitură cu vişine şi caise

Printeaza

Prăjitură cu vişine şi caise

Ingrediente:Prajitura cu visine si caise

  • 400 g făină
  • 200 g unt (sau margarină)
  • 1 lămâie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou
  • 100 g zahăr tos
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • sare
  • 250 ml lapte
  • 1-2 linguri griş
  • 1/2 kg caise
  • 1/2 kg vişine
  • 2 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Freci untul spumă cu zahărul tos până se formează o cremă, apoi încorporezi oul, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie şi jumătate din cantitatea de făină. Stingi praful de copt cu zeama de lămâie şi îl adaugi în compoziţia de mai sus împreună cu făina rămasă şi laptele, pui şi un praf de sare şi amesteci totul până obţii un aluat mai gros decât cel de chec.

Speli fructele, le cureţi de sâmburi şi le laşi într-o strecurătoare să se scurgă. Torni aluatul într-o tavă de aragaz unsă cu unt şi tapetată cu făină, presari grisul, aşezi jumătăţile de caise eu partea tăiată în sus, în fiecare jumătate de fruct puii o vişină şi dai prăjitura la cuptor pentru 30-40 de minute.

După ce s-a copt, o laşi să se răceascăi în tavă, o presari cu zahăr pudră şi o tai după dorinţă, pătrate sau romburi.

Prăjitură cu vişine şi caise

Prajitura cu visine si caise

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.