Prajitura cu visine si crema de cacao

Printeaza

Prajitura cu visine si crema de cacao din: zahar, apa, ulei, cacao, faina, albusuri, nuca macinata, galbenusuri, margarina, visine.

Ingrediente pentru foi I:Prajitura cu visine si crema de cacao

  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina

Ingrediente pentru foi II:

  • 4 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 150 g nuca macinata

Ingrediente pentru crema I:

  • 4 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri apa
  • 1 pachet margarina
  • visine, dupa gust

Ingrediente pentru crema II:

  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml frisca

 

Mod de preparare:

Pregatesti foile I, amesteci ingredientele, framanti un aluat si intinzi pe rand 2 foi pe care le coci pe dosul tavii.

Pregatesti foile II, amesteci ingredientele, framanti un aluat si intinzi pe rând 2 foi pe care le coci pe dosul tavii.

Pregatesti crema maro, pui intr-o cratita 4 galbenusuri cu 8 linguri de zahar, cu 1 lingura de cacao si cu 4 linguri de apa si lasi sa fiarba pe aburi. Cand crema este fiarta (batuta cu telul) bine, lasi sa se raceasca si adaugi margarina. In crema poti adauga visine.

Pregatesti crema de gelatina, pui gelatina la inmuiat pana bati ouale cu zaharul pe aburi. Cand crema este fiarta, adaugi gelatina, lasi compozitia la rece si pui peste 200 ml frisca.

Asamblezi, foaie maro, crema maro, foaie de nuca, crema de gelatina, foaie de nuca, crema maro si foaie maro. Deasupra pui glazura de ciocolata. Dai la rece cateva ore, tai si servesti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.