Prajitura cu visine si crema de cacao
PrinteazaPrajitura cu visine si crema de cacao din: zahar, apa, ulei, cacao, faina, albusuri, nuca macinata, galbenusuri, margarina, visine.
- 7 linguri zahar
- 3 linguri apa
- 2 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 4 linguri faina
Ingrediente pentru foi II:
- 4 albusuri
- 8 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 150 g nuca macinata
Ingrediente pentru crema I:
- 4 galbenusuri
- 8 linguri zahar
- 1 lingura cacao
- 4 linguri apa
- 1 pachet margarina
- visine, dupa gust
Ingrediente pentru crema II:
- 2 oua
- 6 linguri zahar
- 1 plic gelatina
- 200 ml frisca
Mod de preparare:
Pregatesti foile I, amesteci ingredientele, framanti un aluat si intinzi pe rand 2 foi pe care le coci pe dosul tavii.
Pregatesti foile II, amesteci ingredientele, framanti un aluat si intinzi pe rând 2 foi pe care le coci pe dosul tavii.
Pregatesti crema maro, pui intr-o cratita 4 galbenusuri cu 8 linguri de zahar, cu 1 lingura de cacao si cu 4 linguri de apa si lasi sa fiarba pe aburi. Cand crema este fiarta (batuta cu telul) bine, lasi sa se raceasca si adaugi margarina. In crema poti adauga visine.
Pregatesti crema de gelatina, pui gelatina la inmuiat pana bati ouale cu zaharul pe aburi. Cand crema este fiarta, adaugi gelatina, lasi compozitia la rece si pui peste 200 ml frisca.
Asamblezi, foaie maro, crema maro, foaie de nuca, crema de gelatina, foaie de nuca, crema maro si foaie maro. Deasupra pui glazura de ciocolata. Dai la rece cateva ore, tai si servesti.
Pofta buna!