Prajitura cu visine si gem de gutui

Printeaza

Prajitura cu visine si gem de gutui din: faina, margarina, oua, drojdie, lapte, zahar pudra, nuca, gem de gutui, visine din compot.

Ingrediente:Prajitura cu visine si gem de gutui

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 200 g margarina
  • 3 gălbenuşuri
  • drojdie
  • 6 linguri lapte
  • 2 linguri zahăr pudră

Pentru umplutură:

  • 3 albuşuri
  • 150 g zahăr pudră
  • 150 g nucă măcinată
  • 1 borcan gem de gutui
  • boabe de vişine din compot

 

Mod de preparare:

Pui drojdia sfaramată în puţin lapte îndulcit. Amesteci margarina cu zahărul şi cu gălbenuşurile. Pui făina cernută şi maiaua, apor frămânţi, împărţi în două aluatul şi acoperi cu un prosop să dospească 20 de minute.

Iei prima bucată de aluat, întinzi o foaie subţire pe care o ungi cu gem pe margini. Pui boabe de vişine şi rulezi strâns din ambele margini, lăsând la mijloc puţin loc pentru umplutura cu nucă. Mixezi albuşurile.

După ce obţii o spumă tare, adaugi zahărul pudră, nucile măcinate şi mixezi în continuare. Cu spuma obţinută umpli golul rămas. Procedezi la fel cu a doua bucată de aluat. Le pui pe ambele în tava tapetată şi acoperi cu un prosop. Laşi încă 10-15 minute.

Le dai la cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute până se rumenesc. După răcire, pudrezi cu zahăr şi le feliezi.

 

Prajitura cu visine si gem de gutui

Prajitura cu visine si gem de gutui

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.