Prajitura cu visine si gem de gutui
PrinteazaPrajitura cu visine si gem de gutui din: faina, margarina, oua, drojdie, lapte, zahar pudra, nuca, gem de gutui, visine din compot.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 200 g margarina
- 3 gălbenuşuri
- drojdie
- 6 linguri lapte
- 2 linguri zahăr pudră
Pentru umplutură:
- 3 albuşuri
- 150 g zahăr pudră
- 150 g nucă măcinată
- 1 borcan gem de gutui
- boabe de vişine din compot
Mod de preparare:
Pui drojdia sfaramată în puţin lapte îndulcit. Amesteci margarina cu zahărul şi cu gălbenuşurile. Pui făina cernută şi maiaua, apor frămânţi, împărţi în două aluatul şi acoperi cu un prosop să dospească 20 de minute.
Iei prima bucată de aluat, întinzi o foaie subţire pe care o ungi cu gem pe margini. Pui boabe de vişine şi rulezi strâns din ambele margini, lăsând la mijloc puţin loc pentru umplutura cu nucă. Mixezi albuşurile.
După ce obţii o spumă tare, adaugi zahărul pudră, nucile măcinate şi mixezi în continuare. Cu spuma obţinută umpli golul rămas. Procedezi la fel cu a doua bucată de aluat. Le pui pe ambele în tava tapetată şi acoperi cu un prosop. Laşi încă 10-15 minute.
Le dai la cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute până se rumenesc. După răcire, pudrezi cu zahăr şi le feliezi.
Prajitura cu visine si gem de gutui
Pofta buna!