Prajitura cu visine si nuca
PrinteazaPrajitura cu visine si nuca
- 300 g unt (margarina)
- 6 ouă
- 400 g zahăr
- 400 g făină
- coajă de lămâie
- 1 linguriţă bicarbonat de amoniu
- 1 kg vişine curăţate de sâmburi şi presărate cu zahăr pentru a-şi lăsa zeama
- nucă
Mod de preparare:
Cu ajutorul mixerului, freci untul cu jumătate din cantitatea de zahăr şi două ouă. Treptat, încorporezi restul de zahăr şi de ouă şi mixezi până devine o compoziţie pufoasă.
Adaugi amoniacul stins cu oţet, coaja de lămâie şi făina în ploaie. Ungi tava cu ulei şi o tapetezi cu făină. Torni compoziţia în tavă, o nivelezi şi pui vişinele scurse de zeamă.
O coci la foc potrivit. Scoţi din cuptor şi ornezi cu zahăr pudră amestecat cu nucă pisată şi coajă de lămâie.
Pofta buna!