Prăjitură cu vişine (varianta)
PrinteazaPrăjitură cu vişine
- 200 g zahăr
- 200 g unt
- 4 ouă
- făină cît cuprinde
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 1 vîrf de cuţit bicarbonat
- vişine
Crema:
- 2 ouă
- 80 g zahăr
- 100 g sinîntînă
Mod de preparare:
Untul topit se freacă cu ouăle şi zahărul, pînă se obţine o pastă spumoasă. Se adaugă bicarbonatul şi zahărul vanilat, apoi făină cît cuprinde ca să iasă un aluat nu prea tare.
Se întinde o foaie pe măsura tăvii de copt, iar deasupra se pun vişine curăţate de sîmburi.
Se acoperă cu o cremă din gălbenuşurile frecate cu zahărul, la care se adaugă smintînă şi albuşurile bătute spumă. Se coace la foc potrivit.
Cind este coaptă se taie în bucăţi dreptunghiulare sau rombice.
Pofta buna!