Prăjitură cu vişine (varianta)

Printeaza

Prăjitură cu vişine

Ingrediente:Prăjitură cu vişine (varianta)

  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 4 ouă
  • făină cît cuprinde
  • 1 pacheţel zahăr vanilat
  • 1 vîrf de cuţit bicarbonat
  • vişine

Crema:

  • 2 ouă
  • 80 g zahăr
  • 100 g sinîntînă

 

Mod de preparare:

Untul topit se freacă cu ouăle şi zahărul, pînă se ob­ţine o pastă spumoasă. Se adaugă bicarbonatul şi zahărul vanilat, apoi făină cît cuprinde ca să iasă un aluat nu prea tare.

Se întinde o foaie pe măsura tăvii de copt, iar deasupra se pun vişine curăţate de sîmburi.

Se acoperă cu o cremă din gălbenuşurile frecate cu zahărul, la care se adaugă smin­tînă şi albuşurile bătute spumă. Se coace la foc potrivit.

Cind este coaptă se taie în bucăţi dreptunghiulare sau rombice.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.