Prajitura cu zmeura si branza
Printeaza
O reteta de parjitura cu zmeura, oua, zahar, gelatina, branza dulce si frisca.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 20 g gelatină
- 300 g brânză dulce
- 100 g zahăr pudră
- 400 g zmeură
- 400 g frişcă bătută
Mod de preparare:
Laşi gelatina la înmuiat în 50 ml apă rece. Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi gălbenuşurile şi făina şi torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară unsă cu unt şi tapetată cu făină. Coci blatul la foc mare 20 de minute.
Opreşti 100 g zmeură pentru decor, iar pe cea rămasă o treci prin sită. Freci în acest timp brânza dulce cu zahărul pudră, adaugi zmeura pasată, gelatina topită pe baie de aburi şi jumătate din frişca bătută.
După ce s-a copt şi s-a răcit blatul, întinzi crema de zmeură şi decorezi cu zmeură şi cu frişca rămasă. Dai prăjitura la rece pentru 2-3 ore.
Pofta buna!