Prajitura curcubeu

Printeaza

Prajitura curcubeu din: piscoturi, frisca, kiwi, capsune, lamai, afine, mandarine, gelatina, zahar.

Ingrediente:Prajitura curcubeu

  • 1 pachet pişcoturi
  • 1,3 l frişcă
  • 3 kiwi
  • 500 g căpşuni
  • 2 lămâi
  • 200 g afine
  • 2 cutii mandarine
  • 2 plicuri tort-gelee roşu
  • 10 linguri zahăr
  • 3 plicuri gelatină

 

Mod de preparare:

Tai 200 g din cantitatea de căpşuni pe lung, o aşezi într-un castronel, torni tort-gelee-ul preparat cu 5 lin­guri de zahăr, după care dai castronelul la rece să se închege. Când e îngheţat, îl răstorni în mijlocul unei tăvi rotunde sau în formă de inimioară, apoi prepari cremele.

Pentru prima cremă amesteci 200 ml frişcă bătută, cu mandarine mărunţite şi jumătate plic de gelatină. Pentru cea de-a doua cremă amesteci 200 ml frişcă bătută, cu afinele mărunţite şi jumătate plic gelati­nă. Pentru a treia cremă amesteci 200 ml frişcă cu coaja de lămâie rasă, zeama lor şi jumătate plic de gelatină.

A patra cremă o prepari din 200 ml frişcă bătută, amestecată cu căpşuni mărunţite şi jumăta­te plic de gelatină. A cincea cremă o prepari din 200 ml frişcă, amestecată cu kiwi mărunţit şi jumătate plic de gelatină.

Pui pentru început câteva felii de kiwi şi câteva felii de mandarine de jur împrejurul căpşunilor închega­te, apoi pui prima cremă, după care urmează ce­lelalte creme, în ordinea preparării lor.

Ultimul strat îl tapetezi cu pişcotoruri înmuiate în siropul de la compotul de mandarine. Dai la rece pentru 2-3 ore. După ce scoţi curcubeul din frigider, îl răstorni pe o tavă şi decorezi cu frişcă bătută. Pui la urmă şi cel de-al doilea tort-gelee preparat cu 5 linguri zahăr, îmbrăcând curcubeul deasupra.

Păstrezi la rece până în momentul servirii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.