Prajitura dalmatian cu foi de napolitana
PrinteazaPrajitura dalmatian cu foi de napolitana din: oua, zahar, nuci, unt, foi de napolitana, ciocolata alba, ciocolata amaruie, esenta de rom.
- 4 ouă
- 350 g zahăr
- 250 g nuci
- 250 g unt sau margarină
- 1 pachet foi de napolitană
- 200 g ciocolată albă
- 50 g ciocolată amăruie
- 1 fiolă esenţă rom
M0d de preparare:
Baţi ouăle cu 150 g de zahăr, pe baie de aburi, până când obţii o cremă de consistenţa unei smân tâni. Separat, caramelizezi 200 g de zahăr. Când a căpătat culoarea caramelului, iei vasul de pe foc, adaugi nucile măcinate, apoi încorporezi uşor crema de ou.
După ce se răceşte, adaugi în cremă, omogenizând bine, untul şi esenţa de rom. Aşezi crema între foile de napolitană, presându-le uşor. Deasupra ultimei foi, torni ciocolata albă topită şi, din loc în loc, pui picături de ciocolată amăruie pentru a imita petele de pe blăniţa unui dalmaţian.
Prajitura dalmatian cu foi de napolitana
Pofta buna!