Prajitura daneza cu mere, miere si biscuiti
PrinteazaPrajitura daneza cu mere, miere si biscuiti din: mere, biscuiţi simpli, unt, lămâie, miere, esenţă de migdale.
Ingrediente:
- 6 mere
- 200 g biscuiţi simpli
- 1 lingură de unt
- 1 lămâie
- 3 linguri de miere
- 1 linguriţă de esenţă de migdale
Mod de preparare:
Pisează biscuiţii în robotul de bucătărie. Amestecă-i cu esenţa de migdale. Curăţă merele de coajă, îndepărtează cotdarele, feliază-le mare, şi stropeşte-le cu zeamă de lămâie.
Pune-le pe foc într-o cratiţă largă în care ai topit untul. Adaugă mierea şi ţine-le la foc mediu până se înmoaie merele. Pasează-le ca pe un piure. Dă deoparte să se răcească.
Aşază în pahare câte un strat de biscuiţi pisaţi, unul de mere, alternând pentru a obţine cinci straturi arătoase. Dă o jumătate de oră la frigider, să-şi ia aromele. Serveşte ca atare sau cu un moţ de frişcă.
Prajitura daneza cu mere, miere si biscuiti
Pofta buna!
Asta nu e prajitura