Prajitura de casa cu fructe de padure
PrinteazaIngrediente blat:
- 250 g unt
- 250 g zahăr
- 1 ou
- 500 g făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 linguri lapte
- 1 plic praf de copt
Ingrediente cremă :
- 250 g brânză de vaci
- 300 g afine
- 100 g unt
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 ouă
- 1 plic praf de budincă de vanilie
- 1 lămâie
- 1 pahar smântână
Mod de preparare:
Freci untul cu zahărul spumă, apoi adaugi pe rând zahărul vanilat, făina amestecată cu praful de copt şi pe urmă pui laptele. Torni aluatul într-o tavă unsă cu unt, apoi pregăteşti crema: în untul frecat spumă cu zahărul şi vanilia adaugi ouăle bătute, praful de budincă, zeama şi coaja rasă de lămâie, brânza de vaci şi smântână.
Intinzi crema peste aluatul din tavă, pui afinele şi dai prăjitura la cuptor pentru 35 de minute. Când e gata, laşi prăjitura să se răcească, apoi o pudrezi cu zahăr şi o tai bucăţi.
Pofta buna!