Prajitura de casa cu fructe uscate
PrinteazaPrajitura de casa cu fructe uscate din: faina, oua, unt, zahar, miere, lapte, praf de copt, ghimbir, scortisoara, cuisoare, curmale, gem.
Pentru aluat:
- 200 g făină
- 2 ouă
- 115 g unt nesărat
- 100 g zahăr alb
- 65 g zahăr brun
- 170 g miere
- 250 ml lapte bătut
- 1,5 linguriţe praf de copt
- o linguriţă ghimbir măcinat
- o linguriţă scorţişoară
- 1/2 linguriţă cuişoare măcinate
- o linguriţă esenţă de vanilie
- sare
Pentru umplutură:
- 400 g curmale fără sâmburi
- 400 g gem de prune
Pentru servit:
- fructe uscate diverse
- miere
Mod de preparare:
Se amestecă făina, praful de copt, sarea şi aromele. Se mixează untul pentru a-l face cremos, se adaugă cele două tipuri de zahăr şi vanilia. La viteză redusă, se încorporează ouăle, apoi mierea.
Se adaugă amestecul de făină şi laptele bătut.
Curmalele se trec prin maşina de tocat şi se amestecă cu gemul.
In tava de copt unsă şi tapetată cu făină se pune un strat de aluat, un strat de gem, alt strat de aluat şi restul de gem. Se ţine la cuptor 30 de minute şi apoi se lasă la răcit în tavă.
Se serveşte cu fructe uscate şi miere.
Pofta buna!