Prajitura de casa cu fructe uscate

Printeaza

Prajitura de casa cu fructe uscate din: faina, oua, unt, zahar, miere, lapte,  praf de copt, ghimbir, scortisoara, cuisoare, curmale, gem.

Ingrediente:Prajitura de casa cu fructe uscate

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 2 ouă
  • 115 g unt nesărat
  • 100 g zahăr alb
  • 65 g zahăr brun
  • 170 g miere
  • 250 ml lapte bătut
  • 1,5 linguriţe praf de copt
  • o linguriţă ghimbir măcinat
  • o linguriţă scorţişoară
  • 1/2 linguriţă cuişoare măcinate
  • o linguriţă esenţă de vanilie
  • sare

Pentru umplutură:

  • 400 g curmale fără sâmburi
  • 400 g gem de prune

Pentru servit:

  • fructe uscate diverse
  • miere

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina, praful de copt, sarea şi aromele. Se mixează untul pentru a-l face cremos, se adaugă cele două tipuri de zahăr şi vanilia. La viteză redusă, se încorporează ouăle, apoi mierea.

Se ada­ugă amestecul de făină şi laptele bătut.

Curmalele se trec prin maşina de tocat şi se amestecă cu gemul.

In tava de copt unsă şi tapetată cu făină se pune un strat de aluat, un strat de gem, alt strat de aluat şi restul de gem. Se ţine la cuptor 30 de minute şi apoi se lasă la răcit în tavă.

Se serveşte cu fructe uscate şi miere.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.