Prajitura de casa cu malai
PrinteazaPrajitura de casa cu mălai din: unt, zahar, oua, malai, faina, praf de copt, portocale, gem.
- 250 g unt
- 250 g zahăr
- 4 ouă
- 140 g mălai fin
- 200 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- • coaja si sucul de la 2 portocale
Pentru servit:
- gem, după gust
- zahăr pudra
Mod de preparare:
Untul şi zahărul se amestecă pentru a obţine o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând după fiecare.
Făina se amestecă bine cu mălaiul şi praful de copt şi se adaugă, apoi se pun 100 ml suc de portocale şi coaja răzuită.
Se transferă aluatul în mai multe forme mici de guguluf sau una mare şi se lasă la cuptor pentru 45 de minute. Se aduce la masă cu gem deasupra şi zahăr pudră.
Pofta buna!