Prajitura de casa cu migdale
PrinteazaPrajitura de casa cu migdale din: margarina, faina, zahar, vanilie, ciocolata, migdale.
- 250 g margarina
- 70 g făina de migdale
- 300 g făină
- 50 g zahăr brun
- 50 g zahăr alb
- esenţă de vanilie
- sare
- 100 g ciocolată de post
- migdale
Mod de preparare:
Se amestecă cele două tipuri de făină. Margarina se mixează cu cele două tipuri de zahăr. Peste crema de margarină se adaugă făina, treptat, amestecând, se adaugă sarea şi vanilia şi se mai amestecă 30 de secunde.
Aluatul se înveleşte în folie de plastic şi se lasă la rece o oră. Se întinde apoi, se taie după-dorinţă şi se transferă în tava de copt. Se coc 10-12 minute, după care se lasă la răcit.
Se topeşte ciocolata şi se toarnă peste prăjituri.
Se presară cu migdale tăiate mărunt.
Pofta buna!