Prăjitură de casa cu nucă
PrinteazaPrăjitură cu nucă
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 100 ml ulei
- 1 praf de copt
- 1 lingură suc de lămâie
- coajă rasă de la 1 lămâie
- făină cât cuprinde
- 1 praf sare
- 1 borcan gem de caise
Ingrediente pentru glazură:
- 3 albuşuri bătute spumă
- 100 g zahăr tos
- 200 g nucă măcinată
Mod de preparare:
Ingredientele pentru blat se încorporează în ordinea menţionată, se frământă şi se întinde o foaie de mărimea tăvii în care urmează să fie coaptă. în tavă se pune o hârtie pentru copt şi se pune foaia.
Foaia se unge cu gem, apoi se face glazura care se toarnă peste compoziţie. în cuptorul încălzit, în prealabil, se introduce prăjitura şi se coace, la foc potrivit, aproximativ 45-50 de minute.
Glazura se prepară astfel: se bat albuşurile spumă, se pune zahărul şi apoi nuca măcinată.
Poftă bună!