Prăjitură de casă (Linzer)

Printeaza

Prăjitură de casă (Linzer)

Prăjitură de casă (Linzer)

Ingrediente:

Foaia:

  • 400 g unt
  • 200 g zahăr
  • 5 ouă
  • 100 g stafide
  • 700 g făi­nă
  • o linguriţă de bicarbonat stins
  • răzătură de la o lămîie
  • vanilină

Umplu­tura:

  • 500 g gem caise
  • 300 g nuci

 

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredi­entele pentru aluat, apoi se frămîntă bine. Se pune la rece pentru 10 minute. Se opreşte din acest aluat o parte, cam de 200 g, care se pune la congelator.

Separat se pregăteşte gemul de caise, care se amestecă bine cu nucile măcinate. Aluatul se pune într-o tavă şi se dă la cuptor.

Cînd e pe jumătate făcut se scoate şi se toarnă gemul amestecat cu nuci. Dea­supra gemului se rade aluatul şi se dă, din nou, la cuptor. La final se pudrează zahăr farin.

Prăjitură de casă (Linzer)

Prajitura de casa (Linzer).jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.