Prăjitură de casă (Linzer)
PrinteazaPrăjitură de casă (Linzer)
Ingrediente:
Foaia:
- 400 g unt
- 200 g zahăr
- 5 ouă
- 100 g stafide
- 700 g făină
- o linguriţă de bicarbonat stins
- răzătură de la o lămîie
- vanilină
Umplutura:
- 500 g gem caise
- 300 g nuci
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, apoi se frămîntă bine. Se pune la rece pentru 10 minute. Se opreşte din acest aluat o parte, cam de 200 g, care se pune la congelator.
Separat se pregăteşte gemul de caise, care se amestecă bine cu nucile măcinate. Aluatul se pune într-o tavă şi se dă la cuptor.
Cînd e pe jumătate făcut se scoate şi se toarnă gemul amestecat cu nuci. Deasupra gemului se rade aluatul şi se dă, din nou, la cuptor. La final se pudrează zahăr farin.
Prăjitură de casă (Linzer)
Pofta buna!