Prajitura de ciocolata cu migdale
PrinteazaPrajitura de ciocolata cu migdaledin: unt, ciocolata de menaj, oua, zahar tos, faina, praf de copt, migdale, esenta de rom, migdale, ciocolata cu lapte si unt.
pentru aluat:
- 75 g unt
- 75 g ciocolata de menaj
- 5 oua
- 125 g zahar tos
- 75 g faina
- 1/2 pliculet praf de copt
- 125 g migdale
- 1 esenta de rom
pentru decor:
- 3 linguri de migdale feliate
- 150 g ciocolata cu lapte
- 20 g unt
- 40 g aschii de ciocolata
Mod de preparare:
Se topeşte untul cu ciocolata pe baie de aburi, apoi se lasă să se răcească puţin. Se bat ouăle bine cu zahărul şi se adaugă treptat amestecul de ciocolată şi unt. Se încorporează făina cernută cu praful de copt, esenţa de rom şi migdalele decojite.
Se unge o tavă mai îngustă cu ulei şi se tapetează cu făină. Se toarnă compoziţia şi se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute. Se lasă să se răcească. Se usucă migdalele tăiate felii într-o tigaie, iar ciocolata cu lapte se topeşte cu untul pe baie de aburi.
Se glazurează tortul cu ciocolată şi se decorează cu migdale feliate şi aşchii de ciocolată. Se lasă la rece până se întăreşte ciocolata.
Prajitura de ciocolata cu migdale
Pofta buna!
dai si mie o bucatita mica 🙂
doamne cum arata prajitura asta de ciocolata cu migdale doamneeeeeeeeee 🙂