Prajitura de ciocolata cu pere
PrinteazaPrajitura de ciocolata cu pere din: unt, pere, suc de lamaie, ciocolata, oua, zahar, faina, jeleu, cacao, praf de copt.
- unt moale şi făină pentru uns tava
- 4-5 pere
- 1 -2 linguri cu suc de lămâie
- 200 g ciocolată neagră, cu 70% conţinut de cacao
- 200 g unt
- 8 ouă
- 150 g zahăr brun fin
- 350 g făină
- 3 linguri de cacao
- 2 linguriţe cu praf de copt
- 1/2 linguriţă cu scorţişoară
- 4-5 linguri cu jeleu de mere
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 175°C. Unge cu unt şi tapetează cu făină o tavă de 30×40 cm.
Curăţă perele de coajă şi cotor şi taie miezul în bucăţi. Amestecă-le cu sucul de lămâie şi lasă-le deoparte. Topeşte untul într-o cratiţă, adaugă ciocolata ruptă în bucăţi şt lasă să se topească bine.
Bate ouăle cu zahărul până devin cremoase, timp de 5 minute. Adaugă cacaua, făina, praful de copt şi scorţişoara. Adaugă untul topit cu ciocolată şi amestecă rapid până la omogenizare.
Intinde aluatul în tavă. Presară bucăţelele de pere şi coace timp de 35 de minute.
Scoate prăjitura şi unge-o deasupra cu jeleu cât este caldă. Lasă să se răcească, apoi tai-o în bucăţi.
Pofta buna!