Prajitura de Craciun

Printeaza

Prajitura de Craciun din: oua, zahar, nuca, faina, cacao, praf de copt, lapte, margarina, ciocolata, esenta de rom, unt.

Ingrediente:Prajitura_de_Craciun

Pentru foi:

  • 8 albuşuri
  • 500 g zahăr
  • 400 g nucă măcinată
  • 4 linguri făină
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 pliculeţ praf de copt

Pentru cremă:

  • 8 gălbenuşuri
  • 1 ou
  • 250 g zahăr
  • 4 linguriţe lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 pachet margarină
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 1 fiolă esenţă de rom

Pentru glazură:

  • 200 g ciocolată amăruie
  • 100 g ciocolată albă
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi baţi în continuare până obţii o spumă tare ca pentru bezea. Adaugi şi restul ingredientelor, amesteci şi împărţi aluatul în 3 părţi (foi), pe care le coci separat, câte 15 minute fiecare.

Pentru crema, amesteci gălbenuşurile, oul şi zahărul, adaugi laptele, cacaua şi ciocolata rasă. Fierbi la bain-marie această compoziţie până obţii o cremă groasă asemeni smântânei.

O laşi să se răcească, timp în care freci spumă margarina. După ce s-a răcit crema, adaugi margarina şi esenţa de rom.

Pentru glazura, topeşti ciocolata amăruie împreună cu 50 g margarină pe baie de aburi şi o pui peste prăjitură, apoi decorezi cu ciocolata albă, topită pe baie de aburi.

Prajitura de Craciun

Prajitura_de_Craciun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.