Prajitura de Craciun
PrinteazaPrajitura de Craciun din: oua, zahar, nuca, faina, cacao, praf de copt, lapte, margarina, ciocolata, esenta de rom, unt.
Pentru foi:
- 8 albuşuri
- 500 g zahăr
- 400 g nucă măcinată
- 4 linguri făină
- 3 linguri cacao
- 1/2 pliculeţ praf de copt
Pentru cremă:
- 8 gălbenuşuri
- 1 ou
- 250 g zahăr
- 4 linguriţe lapte
- 3 linguri cacao
- 1 pachet margarină
- 100 g ciocolată amăruie
- 1 fiolă esenţă de rom
Pentru glazură:
- 200 g ciocolată amăruie
- 100 g ciocolată albă
- 50 g unt
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi baţi în continuare până obţii o spumă tare ca pentru bezea. Adaugi şi restul ingredientelor, amesteci şi împărţi aluatul în 3 părţi (foi), pe care le coci separat, câte 15 minute fiecare.
Pentru crema, amesteci gălbenuşurile, oul şi zahărul, adaugi laptele, cacaua şi ciocolata rasă. Fierbi la bain-marie această compoziţie până obţii o cremă groasă asemeni smântânei.
O laşi să se răcească, timp în care freci spumă margarina. După ce s-a răcit crema, adaugi margarina şi esenţa de rom.
Pentru glazura, topeşti ciocolata amăruie împreună cu 50 g margarină pe baie de aburi şi o pui peste prăjitură, apoi decorezi cu ciocolata albă, topită pe baie de aburi.
Prajitura de Craciun
Pofta buna!