Prajitura de foi cu cafea
PrinteazaPrajitura de foi cu cafea din: oua, zahar, nuca, faina, apa minerala, cafea, praf de copt, mascarpone, cacao.
Pentru foi:
- 8 albuşuri
- 10 linguri zahăr
- 10 linguri nuca măcinată
- 6 linguri făină
- 4 linguri apă minerală
- o linguriţă zeamă de lămâie
- un plic praf de copt
Pentru cremă:
- 500 g mascarpone
- 3 linguri cremă de cacao
- 50 g zahăr pudră
- o lingură cafea solubilă
Mod de preparare:
Pentru blat, se mixează albuşurile, se adaugă zahărul şi zeama de lămâie şi se continuă mixarea până se obţine o bezea tare. Se adaugă apa minerală, nuca măcinată grosier şi făina amestecată cu praful de copt.
Se coc 5 foi pe fundul tăvii rotunde de tort.
Toate ingredientele pentru cremă se amestecă la mixer, până se obţine o cremă omogenă. Se iau 1-2 linguri de cremă şi se păstrează, pentru ornat.
Se aşază foile cu cremă între ele până la terminarea ingredientelor. Se ornează după gust cu ciocolată sau ornamente din caramel şi crema de cafea păstrată.
Pofta buna!