Prajitura de gris cu crema de zmeura
PrinteazaPrajitura de gris cu crema de zmeura din: zahar, oua, miere, lapte, unt, amoniac, faina, gris, zmeura.
Pentru foi:
- 250 g zahăr
- 3 ouă
- 100 g miere
- 100 g lapte
- 100 g unt
- o linguriţă amoniac
- 850 g făină
Pentru cremă:
- 300 g zahăr
- 400 ml lapte
- 6 linguri gris fin
- un pachet unt
- o lămâie
- 300 g zmeură bine coaptă
Mod de preparare:
Pentru foi, se pun la topit în bain-marie, amestecând continuu, zahărul, mierea, laptele, ouăle, untul şi amoniacul. Când se obţine o compoziţie spumoasă, se ia vasul de pe foc şi se adaugă făina.
Din această compoziţie se întind 4 foi care se coc pe dosul tăvii unse cu ulei.
Pentru cremă, se pun laptele cu zahărul pe foc şi, când clocoteşte, se adaugă treptat grişul în ploaie pentru a nu se forma cocoloaşe. Se fierbe crema până când se îngroaşă.
Se adaugă untul şi zeama de lămâie, apoi se ia o treime din cremă şi se amestecă în ea zmeura zdrobită.
Se montează prăjitura cu crema albă la exterior şi cea cu zmeură în stratul din mijloc. Se ornează tot cu cremă, peste care se pun bobiţe de zmeură.
Pofta buna!