Prajitura de gris cu pere
PrinteazaPrajitura de gris cu pere din: gris, faina, oua, zahar, ulei, praf de copt, pere, vanilie.
Aluat:
- 200 g griş
- 150 g iaurt
- 50 g făină
- 4 ouă
- 100 g zahar
- 100 ml ulei
- 1/a lămâie (zeama)
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 6 pere
Sirop:
- 500 ml apă
- 150 g zahăr
- 1 vanilie
Mod de preparare:
Pentru sirop, pune la fiert apa cu zahărul. Când clocoteşte, adaugă conţinutul păstăii de vanilie. Decojeşte perele şi lasă-le întregi. Toarnă siropul peste ele şi lasă-le să se pătrundă.
Bate ouăle cu zahărul, adaugă uleiul, apoi iaurtul. Toarnă grisul în ploaie şi făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul. Adaugă zeama de lămâie şi amestecă.
Toarnă compoziţia într-o tavă rotundă, pune din loc în loc perele scurse şi coace 30 de minute.
Când e gata, cât e fierbinte, stropeşte cu siropul rămas de la pere.
Pofta buna!