Prajitura de malai cu crema de branza
PrinteazaPrajitura de malai cu crema de branza din: malai, crema de branza, smantana, oua, lapte, unt, zahar.
- 300 g mălai
- 300 g cremă de brânză
- 100 ml smântână
- 4 ouă mari
- 800 ml lapte
- 100 g unt
- 2 linguri de făină
- 120 g zahăr
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- 1/4 linguriţă de sare
Mod de preparare:
Fierbe laptele cu untul şi sarea. Când dă în clocot, adaugă mălaiul în ploaie, amestecând cu telul ca să nu rămână cocoloaşe. Lasă pe foc până se îngroaşă.
Dă deoparte ca să se răcorească.
Adaugă crema de brânză, apoi smântână, gălbenuşurile şi făina. Amestecă. Bate albuşurile spumă cu zahărul şi zahărul vanilat, pune-le în compoziţie.
Intinde amestecul uniform într-o tavă de tartă şi coace-l 50 de minute.
Serveşte prăjitura caldă sau rece.
Pofta buna!