Prajitura de paine cu struguri
PrinteazaPrajitura de paine cu struguri din: lapte, zahar pudra, franzela, struguri, rom, oua, sare, unt.
- 500 ml lapte nefiert
- 8 linguri cu zahar pudra
- 300 g franzela
- 500 g struguri
- 2 linguri cu rom
- 3 oua
- sare
- 2 linguri cu unt
Mod de preparare:
Spargeti ouale intr-un vas emailat cu gura larga, bateti ca pentru omleta, puneti un praf de sare. Clocotiti laptele 1-2 minute cu zaharul, raciti 10 minute, apoi turnati lapte peste oua amestecand energic cu o lingura de lemn ca sa evitati coagularea.
Curatati boabele de struguri de codite si de seminte, spalati in 2-3 ape strugurii inainte de a culege bobitele, asezati-letîn farfurie, turnati deasupra rom si lasati 15 minute la rece. Ungeti cu unt o forma de sticla termorezistenta, puneti feliile de franzela bine faramitate, amestecati-le cu strugurii.
Turnati deasupra lor crema de lapte si oua, amestecati usor cu furculita in forma, adaugati untul ramas deasupra prajiturii, neteziti cu lama cutitului. Puneti forma in cuptorul cald si lasati sa se coaca la foc mic timp de 40 minute.
Lasati prajitura sa se raceasca in forma, desprindeti marginile si rasturnati-o pe un platou. Pudrati cu zahar, taiati-o felii si serviti-o simpla sau acoperita cu frisca.
Pofta buna!