Prăjitură de post
PrinteazaPrăjitură de post
- 3 căni de făină
- 6 linguri de cacao
- două linguriţe de bicarbonat
- două căni de zahăr, două căni cu apă
- două pliculeţe de zahăr vanilat
- 11 linguri de ulei
- două linguri de oţet
- coajă rasă de portocală
Mod de preparare:
Se amestecă bine uleiul, coaja de portocală, oţetul, vanilia, apa şi zahărul până când acesta din urmă se dizolvă bine.
Separat, se amestecă făină, cacao şi bicarbonat, se pun în sită şi se cern peste cealaltă compoziţie, pentru ca prăjitura să crească bine.
Se unge tava de la aragaz cu ulei, se toarnă compoziţia, se dă la cuptorul încins la 170°C, timp de 40 de minute. Când este gata se ornează cu zahăr pudră, cacao sau cu fructe.
Pofta buna!