Prajitura de vara
PrinteazaPrajitura de vara din: faina, zahar de mesteacan, oua, lapte de migdale, apa de flori de portocal, nectarine galbene, capsune, ulei.
- 250 g faină semiintegrală
- 100 g zahăr de mesteacăn
- 5 ouă
- 1 l lapte de migdale
- 2 linguri apă de flori de portocal
- 6 nectarine galbene
- 100 g căpşune
- ulei pentru tavă
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la termostat 7 (210 grade C). îndepărtaţi cozile la căpşune şi tăiaţi-le în patru. Tăiaţi nectarinele în două, scoateţi sâmburii şi curăţaţi-le de coajă. Retăiaţi fiecare jumătate în trei bucăţi şi aşezaţi-le, împreună cu căpşunele, într-o tavă mare de gratinat unsă.
Spargeri ouăle într-un castron, bateţi-le împreună cu zahărul, apoi încorporaţi faina. Turnaţi puţin câte puţin laptele şi apa de flori de portocal astfel încât să obţineţi o cremă fluidă şi omogenă.
Turnaţi peste fructe şi ţineţi la cuptor 15 minute, apoi coborâţi termostatul la 6 (180 grade C) şi lăsaţi la cuptor încă 30 minute.
Serviţi călduţe sau foarte reci, după o şedere în frigider.
Pofta buna!