Prajitura de vara

Printeaza

Prajitura de vara din: faina, zahar de mesteacan, oua, lapte de migdale, apa de flori de portocal, nectarine galbene, capsune, ulei.

Ingrediente:Prajitura de vara

  • 250 g faină semiintegrală
  • 100 g zahăr de mesteacăn
  • 5 ouă
  • 1 l lapte de migdale
  • 2 linguri apă de flori de portocal
  • 6 nectarine galbene
  • 100 g căpşune
  • ulei pentru tavă

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la termostat 7 (210 grade C). îndepărtaţi cozile la căpşune şi tăiaţi-le în patru. Tăiaţi nectarinele în două, scoateţi sâmburii şi curăţaţi-le de coajă. Retăiaţi fiecare jumătate în trei bucăţi şi aşezaţi-le, împreună cu căpşunele, într-o tavă mare de gratinat unsă.

Spargeri ouăle într-un castron, bateţi-le împreună cu zahărul, apoi încorporaţi faina. Turnaţi puţin câte puţin laptele şi apa de flori de portocal astfel încât să obţineţi o cremă fluidă şi omogenă.

Turnaţi peste fructe şi ţineţi la cuptor 15 minute, apoi coborâţi termostatul la 6 (180 grade C) şi lăsaţi la cuptor încă 30 minute.

Serviţi călduţe sau foarte reci, după o şedere în frigider.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.