Prajitura declioasa cu blat de biscuiti
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: biscuiti, lapte, ciocolata, faina, zahar, unt, esenta de rom, nuca de cocos, apa.
Ingrediente:
- 1 kg de biscuiţi moi
- 1/2 I lapte
- 50 g ciocolată simplă
- 3 linguri făină
- 4 linguri zahăr
- 100 g unt
- 1 fiolă esenţă de rom
- 100 g nucă de cocos
Ingrediente sirop:
- 1/2 pahar apă
- 100 g zahăr
Mod de preparare:
Intr-o tavă dreptunghiulară aşezi un strat de biscuiţi pe care îi stropeşti cu un sirop făcut din apă şi zahăr.
Mai aşezi un strat de biscuiţi pe care îi îmbibi cu sirop şi îi laşi deoparte. Faci crema: dizolvi ciocolata rasă, făina şi zahărul cu puţin lapte rece. Amesteci bine să nu se formeze cocoloaşe, torni laptele şi pui crema pe foc amestecând mereu.
Când e legată, dai deoparte şi laşi să răcească. Amesteci atunci cu 200 g biscuiţi măcinaţi şi untul tăiat bucăţele mici. După ce a devenit o cremă omogenă, o aşezi pe patul de biscuiţi.
Acoperi cu un strat de biscuiţi măcinaţi peste care presari nucă de cocos, în cremă poţi adăuga, după gust, câteva stafide sau nuci măcinate.
Pofta buna!
Prajitura nu arata deloc magic