Prajitura delicioasa cu afine si fulgi de nuca de cocos
PrinteazaPrajitura delicioasa cu afine si fulgi de nuca de cocos din: oua, zahar, faina, zahar vanilat, apa, nuca de cocos, gem de afine, rom, lapte, vanilie pudra, frisca, afine, gelatina.
- 4 oua
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 1 pachet zahar vanilat
- 3 linguri de apa
- 1 lingura fulgi de nuca de cocos
- 150 g gem de afine
- 2 linguri de rom
- 400 ml lapte
- 3 pachete de zahar vanilat
- 60 g zahar
- 40 g vanilie pudra
- 200 g frisca
- 800 g afine
- 1 pachet gelatina pentru prajituri
Mod de preparare:
Se încălzesc ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat pe baie de aburi şi se bat apoi spumă. Se amestecă treptat în compoziţia de făină, fulgi de nucă de cocos şi apă. Se întinde aluatul în tava cu hârtie de copt şi se coace la 190°C. Se taie în două felii, pe orizontală, care se lipesc între ele cu gemul de afine şi cu rom.
Se fierbe laptele cu zahărul, vanilia şi zahărul vanilat. Se lasă la răcit, amestecând continuu. Se încorporează frişca, obţinându-se o cremă.
Aluatul se taie în pătrate mari. Marginile fiecărei bucăţi se decorează cu cremă. Se lasă să se răcească, în mijlocul fiecărui pătrat se pun afine, apoi gelatina, preparată conform instrucţiunilor de pe pachet.
Prajitura delicioasa cu afine si fulgi de nuca de cocos
Pofta buna!