Prajitura delicioasa cu bezea si coacaze

Printeaza

Prajitura delicioasa cu bezea si coacaze din: galbenusuri, unt, margarina, zahar pudra, zahar vanilat, lapte, faina, praf de copt, albusuri, sare, coacaze rosii.

Ingrediente pentru aluat: Prajitura_delicioasa_cu_bezea_si_coacaze

  • 5 gălbenuşuri
  • 150 g unt sau margarină
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100 ml lapte
  • 270 g făină
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru bezea:

  • 5 albuşuri
  • 270 g zahăr pudră
  • 1 praf de sare

Alte ingrediente: 

  • 400 g coacăze roşii

Mod de preparare:

Intr-un castron amesteci untul la temperatura camerei, împreună cu zahărul pudră şi cu zahărul vanilat.

Adaugi treptat gălbenuşurile şi amesteci. In continuare adaugi laptele, făina şi praful de copt.

Omogenizezi totul şi torni compoziţia în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Speli coacăzele şi le cureţi de codiţe. Le laşi să se scurgă de apă şi le presari uniform pe toată suprafaţa prăjiturii.

Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi zahărul pudră şi baţi până ce bezeaua devine fermă şi lucioasă. Intinzi bezeaua uniform peste coacăze.

Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180C, pentru 30-35 de minute. Laşi să se răcească, tai cubuleţe prăjitura şi o serveşti.

Prajitura delicioasa cu bezea si coacaze

Prajitura_delicioasa_cu_bezea_si_coacaze

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Prajitura simpla cu frisca

Prajitura simpla cu frisca din: oua, zahar, faina, frisca, ciocolata, praf de copt. Ingrediente: 6 ouă 180 g zahăr 180 g făină un plic praf de copt Pentru umplutura: 600 ml frişca lichidă dulce 200 g ciocolată neagră   Mod de preparare: Ouăle se freacă cu zahărul până ce amestecul se albeşte. Se adaugă făina amestecată […]

Prajitura dulce cu ananas

Prajitura dulce cu ananas

Prajitura dulce cu ananas din: ananas, faina, zahar, praf de copt, smantana, unt, frisca. Ingrediente: 250 g ananas din compot 75 g făină 50 zahar o linguriţă praf de copt sare un ou 50 g smântână 35 g unt topit o lingură ulei 300 ml frişca lichidă   Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.