Prajitura delicioasa cu branza si fructe de padure
PrinteazaPrajitura delicioasa cu branza si fructe de padure din: brânză de vaci, oua, unt, faina, zahar, praf de copt, zahăr vanilat, sare, lamaie, fructe de pădure proaspete, din congelator sau din dulceaţă.
Ingrediente:
- 1 kg brânză de vaci
- 4 ouă
- 1 pachet unt
- 400 g făină
- 300 g zahăr
- 2 plicuri praf de copt
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 1 lămâie
- 200 g fructe de pădure proaspete, din congelator sau din dulceaţă
Mod de preparare:
Pui într-un castron şi amesteci cu o lingură de lemn următoarele ingrediente: brânza de vaci, zahărul, făina, untul moale şi ouăle adăugate unul câte unul, până se încorporează.
Pentru a creşte, pui praful de copt, stins cu zeama de lămâie. Pentru aromă, adaugi zahăr vanilat şi coajă de lămâie rasă.
Pentru gust, pui un praf de sare. Această prăjitură are brânza încorporată în cocă. La ţară se mai numea şi „prăjitură turnată”, cu brânză de vaci.
Opţional, poţi pune fructe de pădure, în această compoziţie, în funcţie de preferinţe sau de sezon: fragi, zmeură, mure sau afine (căpşuni sau stafide, în extrasezon).
Amesteci uşor, cu o spatulă. Laşi 30 de minute la dospit, apoi coci prăjitura într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu puţin unt. Coci la foc potrivit.
Scoţi din cuptor, când prăjitura este puţin rumenită şi o presari cu. zahăr farin.
Tai prăjitura în pătrate sau romburi şi o sen/eşti rece, cu o cană de lapte sau ca atare, ca desert.
Poţi să înlocuieşti fructele de pădure cu căpşuni.
Prajitura delicioasa cu branza si fructe de padure
Pofta buna!
Foarte buna prajitura!