Prajitura delicioasa cu branza de vaci si lamaie
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, zahar vanilat, faina, sare, ou, branza de vaci, amidon, lamaie, sare, frisca, inataritor de frisca, suc de lamaie.
- 100 g unt
- 50 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 200 g făină
- 1 praf sare
- 1 ou
Ingrediente umplutura:
- 500 g brânză de vaci
- 2 ouă
- 50 g amidon
- 100 g zahăr
- 1 lingură coajă rasă de lămâie
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 praf sare
- 50 g unt topit
- 200 ml frişcă
Ingrediente glazura:
- 250 ml frişcă
- 1 plic întăritor de frişcă
- 30 g zahăr
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
- 1 lingură suc lămâie
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din fulgi de unt, zahăr, zahăr vanilinat, făină, sare şi ou. Se înfăşoară în folie şi se dă la rece 30 min.
Se amestecă brânza de vaci cu ouă, amidon, coajă şi suc de lămâie, sare şi unt. Se înglobează frişca bătută.
Se îmbracă în aluat o formă unsă. Se introduce brânza şi se coace 45-55 min. la 180° C. Se lasă să se răcorească.
Se bate frişca, cu întăritor, zahăr, suc şi coajă de lămâie. Se şpriţează pe tort în formă de spirală.
Prajitura delicioasa cu branza de vaci si lamaie
Pofta buna!