Prajitura delicioasa cu crema de ciocolata si rom
PrinteazaPrajitura delicioasa cu crema de ciocolata si rom din: oua, zahar pudra, zahar vanilat, unt, praf de copt, faina de patiserie, budincă de ciocolată, esenţă rom, cacao, zahar, apa.
- 6 ouă
- 150 g zahăr pudră
- un plic zahăr vanilat
- 2 linguri unt
- o jumătate linguriţă praf de copt
- 150 g făină de patiserie
Pentru cremă:
- 2 plicuri budincă de ciocolată
- 175 g unt
- o esenţă rom
Pentru glazură:
- 100 g zahăr
- 3 linguri cacao
- 2-3 linguri apă
- o linguriţă unt sau ulei
Mod de preparare:
Se bat ouăle spumă cu zahărul şi cu zahărul vanilat, după care se adaugă şi celelalte ingrediente.
Se pune aluatul obţinut într-o folie şi se dă la frigider o jumătate de oră. Se taie aluatul în cinci bucăţi, se întinde, după care se coc foile, pe rând, pe dosul tăvii.
Intre timp, se prepară cele două budinci după instrucţiunilor de pe pachet şi se adaugă untul şi esenţa de rom.
Pe un platou se aşază prima foaie care se unge cu cremă, apoi următoarea foaie şi tot aşa până se termină foile şi crema. La sfârşit, se pune glazura (se fierbe apa cu zahărul, cu untul şi cu cacaua).
Pofta buna!