Prajitura delicioasa cu cafea
PrinteazaPrajitura delicioasa cu cafea din: oua, zahar, cafea solubila, zahar, galbenusuri, unt, faina.
pentru blat:
- 4 oua
- 125 g zahar
- 5 g cafea solubila
pentru crema:
- 16 linguri zahar
- 8 galbenusuri
- 2 pachete unt
pentru tava:
- 10 g unt
- o lingura faina
Mod de preparare:
Intâi se pregăteşte tava care se unge cu unt şi se tapetează cu făină, după care se pune în congelator până ce’aluatul este gata. Dacă forma este nonadezivă, nu se mai presară făină. Apoi, ouăle şi zahărul se freacă şi apoi se transferă la bain-marie.
Se amestecă energic pe baie de aburi aproximativ 5 minute până ce conţinutul îşi triplează volumul. Se adaugă cafeaua solubilă şi, după ce crema a crescut, se trage de pe foc şi se continuă amestecarea până ce se răceşte şi la ridicarea lingurii se produce un fir continuu. Se pune făina şi se amestecă uşor, cu delicateţe, se toarnă în forma de la congelator şi se coace 25 de minute.
Pentru cremă, gălbenuşurile se freacă cu 8 linguri de zahăr până ce se albesc. Celelalte 8 linguri de zahăr se topesc şi, înainte să devină maroniu, se pune crema de ouă cu zahăr. Se amestecă pe foc până ce se obţine o cremă adevărată care se lasă la răcit.
Untul se bate spumă pentru a elimina apa şi apoi se amestecă în crema fiartă şi răcită. Blatul se taie în două, între cele două foi se pune un sfert din cantitatea de cremă, iar cu restul se îmbracă prăjitura. Se nivelează cu un cuţit cu lamă lată trecut prin apă rece. Se lasă la rece pentru 6 ore. Se decorează după gust.
Prajitura delicioasa cu cafea
Pofta buna!