Prajitura delicioasa cu crema de portocale

Printeaza

Prajitura delicioasa cu crema de portocale din: oua, faina, zahar, praf de copt, portocala, ulei, esenta de rom, unt, lapte, stafide.

Ingrediente:Prajitura cu crema de portocale

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 4 pahare făină
  • 2 pahare zahăr
  • praf de copt
  • coajă rasă de portocală
  • 5 linguri ulei
  • esenţă de rom

Pentru crema:

  • 1 pachet de unt
  • zeama de la 4 portocale mari
  • 2 pahare lapte
  • stafide
  • 2 pahare făină
  • 1/2 pahar zahăr

 

Mod de preparare:

Blatul: Amesteci foarte bine ouăle cu zahărul şi uleiul, apoi adaugi esenţa de rom, praful de copt şl făina, pentru a ieşi o compoziţie compactă. Impărţi compoziţia în două şi coci fiecare pe rând.

Crema: Fierbi laptele împreună cu zahărul şi stafidele, ca ele să se umfle. Adaugi zeama de la cele 4 portocale.

Pui şi făina şi mai laşi puţin pe foc, până se îngroaşă crema. Laşi crema să se răcească puţin încorporezi untul, amestecând bine, dar uşor. Pui o foaie de blat pe un platou, o ungi cu cremă, apoi aşezi deasupra celălalt blat.

Razi deasupra blatului coaja de portocală şi apoi tai prăjitura.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.