Prajitura delicioasa cu crema de portocale
PrinteazaPrajitura delicioasa cu crema de portocale din: oua, faina, zahar, praf de copt, portocala, ulei, esenta de rom, unt, lapte, stafide.
Pentru blat:
- 4 ouă
- 4 pahare făină
- 2 pahare zahăr
- praf de copt
- coajă rasă de portocală
- 5 linguri ulei
- esenţă de rom
Pentru crema:
- 1 pachet de unt
- zeama de la 4 portocale mari
- 2 pahare lapte
- stafide
- 2 pahare făină
- 1/2 pahar zahăr
Mod de preparare:
Blatul: Amesteci foarte bine ouăle cu zahărul şi uleiul, apoi adaugi esenţa de rom, praful de copt şl făina, pentru a ieşi o compoziţie compactă. Impărţi compoziţia în două şi coci fiecare pe rând.
Crema: Fierbi laptele împreună cu zahărul şi stafidele, ca ele să se umfle. Adaugi zeama de la cele 4 portocale.
Pui şi făina şi mai laşi puţin pe foc, până se îngroaşă crema. Laşi crema să se răcească puţin încorporezi untul, amestecând bine, dar uşor. Pui o foaie de blat pe un platou, o ungi cu cremă, apoi aşezi deasupra celălalt blat.
Razi deasupra blatului coaja de portocală şi apoi tai prăjitura.
Pofta buna!