Prajitura delicioasa cu dovleac si caise
PrinteazaO reteta simpla de prajitura delicioasa cu dovleac si caise din: caise uscate, dovleac, praf de copt, bicarbonat de soiu, scortisoara, sare, zahar fin, oua si ulei.
- 85 g caise uscate
- 500 g dovleac
- 450 g făină simplă
- 2 linguriţe praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 2 linguriţe scorţişoară măcinată
- 1/2 linguriţă sare
- 450 g zahăr fin (pudră)
- 4 ouă, bătute uşor
- 125 ml ulei, plus puţin pentru uns
Mod de preparare:
Se acoperă caisele cu apă fiartă şi se lasă la înmuiat 30 de minute. Apoi se scurg, păstrând 4-5 linguri din lichid.
Dovleacul se descojeşte, se curăţă de sâmburi şi se taie în cubuleţe. Se fierbe la abur 15-20 de minute până devine moale. Se scurge, apoi se zdrobeşte astfel încât să se obţină 450 ml de piure. Se lasă deoparte 20 de minute pentru a se răci.
Se face un piure din caise, adaugând din apa păstrată, astfel încât volumul piureului să fie de 125 ml. Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se unge cu ulei o tavă pentru prăjituri, cu dimensiunile de 23×23 cm.
Se pun făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorţişoara şi zahărul într-un castron şi se face o adâncitură în mijloc. Se adaugă ouăle, uleiul, piureul de caise şi de dovleac, apoi se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă.
Se toarnă compoziţia în tavă şi se coace 30-35 de minute, rotind tava, până când prăjitura a crescut, iar atunci când e înţepată cu un pai, acesta iese curat.
Se taie prăjitura în 12 bucăţi. Se lasă să se răcească 20 de minute, apoi se scot pe un grătar până la răcirea completă.
Prajitura delicioasa cu dovleac si caise
Poftă bună!