Prajitura delicioasa cu nuca
PrinteazaPrajitura delicioasa cu nuca din: albusuri, zahar, nuca macinata, amoniac, faina, lapte, galbenusuri, zahar vanilat, unt, zahar pudra.
- 10 albusuri
- 300 g zahar
- 300 g nuca macinata
- 1 lingurita amoniac
- 5 linguri faina
- lapte
Ingrediente pentru crema:
- 10 galbenusuri
- 200 g zahar
- 100 ml lapte
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 pachet unt
- 50 g zahar pudra
Ingrediente pentru glazura:
- 70 g zahar
- 2 linguri nuca macinata
Mod de preparare:
Pregatesti aluatul, batţi spuma tare albusurile, peste ele presari 300 g zahar in ploaie si bati in continuare. Adaugi nuca macinata, amoniacul stins in putin lapte si faina. Faci un aluat pe care il imparti in 3 parti egale. Coci 3 foi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Pregatesti crema, cele 10 galbenusuri le freci cu 200 g zahar, impreuna cu laptele si cu zaharul vanilat. Le fierbi pe toate la bain-marie pana se leaga. Separat, freci bine untul moale cu zaharul pudra. Amesteci cele doua compozitii si umpli foile, ultimul strat fiind de crema.
Separat, caramelizezi zaharul, la care adaugi nuca macinata. Rastorni intr-o farfurie unsa cu ulei si lasi sa se raceasca, dupa care sfarami caramelul si-l presari deasupra, peste ultimul strat de crema.
Pofta buna!