Prajitura delicioasa cu portocale
PrinteazaPrajitura delicioasa cu portocale din: oua, zahar, faina, portocale, smantana, gelatina.
Pentru blat:
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 100 g făină
- coaja de la 1 portocală
Pentru cremă:
- 250 g smântână grasă
- 2 albuşuri
- 150 g zahăr
- 150 ml suc proaspăt de portocale
- coaja de la 1 portocală
- 6 g gelatină
Pentru jeleu:
- 80 ml suc de portocale
- coaja de la 1 portocală
- 2 linguri zahăr
- 5 g gelatină
- felii de portocală
Pentru sirop:
- 3 linguri suc de portocale
- 1 lingură zahăr
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul. Treptat, adaugi făina şi coaja de portocală. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie ele copt şi-l dai la cuptorul preîncălzit 15 minute. Intre timp, pregăteşti siropul. Amesteci sucul de portocale cu zahărul şi pui siropul peste blatul răcit.
Pentru cremă, înmoi gelatina în sucul de portocale 40 de minute. Mixezi albuşurile spumă împreună cu zahărul. Separat baţi smântână până se îngroaşă. Ulterior, pui gelatina pe baie de aburi cinci minute, apoi o amesteci cu smântână, mixul de albuşuri şi cu coaja de portocale.
Crema obţinută o torni peste blatul însiropat şi dai prăjitura la frigider două ore.
Pentru jeleu, înmoi gelatina în sucul de portocale 40 de minute, apoi o aşezi pe baie de aburi cinci, şapte minute şi o amesteci cu zahărul şi coaja de portocale. Deasupra prăjiturii pui felii de portocală peste care torni jeleul şi o dai din nou la frigider încă o oră.
Pofta buna!
A iesit buna prajitura?