Prajitura delicioasa cu zahar ars
PrinteazaPrajitura delicioasa cu zahar ars din: zahar, apa, oua, praf de copt, ulei, faina, cuisoare.
- 2 căni (de 250 ml) zahăr
- 1 cană apă
- 5 ouă
- 1 plic praf de copt
- 1/2 cană ulei
- 2 căni făină
- 2 cuişoare măcinate
Mod de preparare:
Se pune 1 cană zahăr la caramelizat, se lasă până prinde o culoare închisă, se stinge cu 1 cană apă şi se fierbe.
Se adaugă apoi şi cealaltă cană de zahăr, se fierbe până se topeşte zahărul şi se lasă la răcit.
Separat, se bat spumă albuşurile cu sare, se adaugă şi gălbenuşurile, uleiul, cuişoarele, făina amestecată cu praful de copt şi lichidul cu zahăr răcit. Se amestecă de jos în sus.
Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină şi se pune în cuptorul încălzit la 180°C. După ce s-a copt, se scoate din cuptor şi se pudrează cu zahăr pudră vanilat.
In compoziţie se mai pot pune şi stafide sau nuci bucăţi, iar deasupra se poate face glazură de ciocolată.
Pofta buna!