Prajitura delicioasa cu ghimbir si pere
PrinteazaPrajitura delicioasa cu ghimbir si pere din: sirop de zahar, lapte, ou, ghimbir, faina, zahar tos, bicarbonat, unt, pere, zahar.
blat:
- 125 ml miere
- 125 ml lapte
- 1 ou
- 1 lingura ghimbir proaspat ras
- 550 g faina
- 50 g zahar tos
- 1 lingurita bicarbonat
- 50 g unt
- un varf de cutit sare
decor:
- 2 pere mari
- 50 g unt
- 125 g zahar
Mod de preparare:
puneţi untul într-o tavă rotundă cu diametrul de 23cm. Ţineţi tava la cuptor 3 – 4 minute până când untul se topeşte. Presăraţi peste untul topit zahărul, în strat uniform. Curăţaţi perele şi tăiati-le în felii subţiri.
Puneţi feliile de pere peste zahăr. Amestecaţi într-un castron siropul de zahăr sau mierea cu laptele, oul, ghimbirul, până când se obţine o compoziţie omogenă.
Adăugaţi făina şi zahărul, bicarbonatul, untul topit şi sarea. Frecati compoziţia bine până când se omogenizează. Turnaţi-o peste perele din tavă. Puneţi tava în cuptorul încălzit dinainte, la foc potrivit, pentru 45 de minute.
Faceţi proba cu scobitoarea pentru a verifica dacă prăjitura este coaptă în mijloc. Scoateţi-o din cuptor şi turnati siropul care s-a adunat in tava. Serviti prajitura cu ghimbir si pere calduta.
Prajitura delicioasa cu ghimbir si pere
Pofta buna!