Prajitura delicioasa cu mere, scortisoara si zahar pudra
PrinteazaPrajitura delicioasa cu mere, scortisoara si zahar pudra din: faina, unt tipit, zahar pudra, sare, apa, mere, zahar pudra, scortisoara.
- 400 g făină
- 200 g unt topit
- 100 g zahăr pudră
- un praf de sare
Pentru umplutură:
- apă
- 6 mere
- 50 g zahăr pudră
- scorţişoară
Mod de preparare:
Făina cernută şi zahărul se amestecă, se adaugă sarea, se face un gol şi se pune untul topit si răcit.
Se amestecă cu degetele până se obţine un aluat sfărâmicios. Se dă la rece o oră.
Merele se curăţă de coajă şi seminţe şi se pun la fiert 15 minute în apă cu zahăr.
După ce au fiert, se lasă la răcit, se mixează până se obţine un piure, apoi se adaugă scorţişoara.
Se întinde 1/2 din aluat în tava unsă şi tapetată cu făină. Se pune piureul şi se acoperă cu restul de aluat.
Se coace 40 de minute în cuptorul preîncălzit.
Prajitura delicioasa cu mere, scortisoara si zahar pudra
Pofta buna!