Prajitura de post cu nuca si gem din: apa minerala, ulei, zahar, amoniac, otet, zahar pudra, faina, nuci, gem, margarina, zahar, lamaie, gris. Ingrediente: 10 linguri apă minerală 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 1 linguriţă amoniac stins cu oţet 1 linguriţă zahăr pudră făină cât cuprinde Pentru crema I: 6 linguri nuci măcinate 4 linguri […]
Prajitura delicioasa cu migdale
PrinteazaPrajitura delicioasa cu migdale din: faina, unt, zahar, zahar vanilinat, oua, făină de migdale, sare, esenţă de migdale, fulgi de migdale.
Ingrediente pentru primul blat:
- 300 g făina
- 200g unt
- 250 g zahăr
- un plic zahăr vanilinat
Ingrediente pentru blatul doi:
- 4 ouă
- 450 g zahăr
- 150 g făină
- 100 g făină de migdale
- 450 g unt
- 1/4 linguriţă sare
- esenţă de migdale
- 100 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Toate ingredientele pentru primul blat se amestecă pentru a obţine un aluat care se înveleşte în folie alimentară şi se lasă la rece până se pregăteşte blatul următor.
Pentru blatul doi, se bat ouăle până ce devin de culoare galben pai si se adaugă treptat 400 g zahăr.
După ce se obţine o cremă spumoasă, se adaugă cele două tipuri de făină, untul, sarea si esenţa de migdale.
Aluatul de la rece se întinde si se transferă în tava de copt unsă usor, se pune al doilea blat, se nivelează si se presară restul de zahăr si apoi fulgii de migdale.
Se lasă 30 de minute la cuptor şi se taie dupa ce s-a racit.
Prajitura delicioasa cu migdale
Pofta buna!
Prajitura cu bezea si nectarine
Prajitura cu bezea si nectarine din: nectarine, zahar, oua, lapte, ulei, faina, sare. Ingrediente: 5 nectarine 300 g zahăr 5 ouă 200 ml lapte 100 ml ulei 10 linguri făină 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf de sare Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu 150 g de zahăr până capătă o […]
Prajitura cu prune si rom din: faina, zahar, ulei, iaurt, praf de copt, prune, ou, mac, smantana. Ingrediente: 350 g făină 120 gzahăr pudră 120 ml ulei 250 g iaurt 1 ou 1/2 plic cu praf de copt un praf de sare 500 g prune 100 g mac măcinat 100 g zahăr 250 ml smântână Pentru […]
Pofta buna!